• Het JO13-1 team van SC Overwetering heeft met de paasdagen meegedaan aan de EasterOpen. Het grootste internationale voetbaltoernooi van Nederland met deelname van 260 teams in de leeftijd van 07 t/m 019 uit Kenia, Jamaica, Engeland, Kosovo, Duitsland, Engeland, Ierland, Belgie, Duitsland en Nederland. Op zaterdag startte het team van Overwetering in Uden tegen het Deense Horsens Nord. Na een rommelig begin wisten ze deze wedstrijd ruim te winnen met 4-1.

Een mooie start kreeg een goed vervolg tegen de Nederlandse hoofdklasser Udi ’19. Ook deze wedstrijd was het team dominant en werd een 2-0 geboekt. De laatste wedstrijd van zaterdag was tegen Ledoje Smorum Fodbold uit Denemarken. Met een verdiende 1-0 winst werd Overwetering poulewinnaar en mochten zij door naar de finalepoule op zondag.

Wanroij was het strijdtoneel voor de zondag. De eerste wedstrijd was tegen het een klasse hoger spelende Forholte. Het team kwam goed uit de startblokken en wist de 1-0 te maken. Uit een ongelukkige situatie wist Forholte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. Er werd nog even aangezet door het team en in de allerlaatste minuut werd met een keihard schot de overwinning over de streep getrokken. De tweede wedstrijd was een gemakkelijke prooi voor de boys van Overwetering. Het werd 2-0 tegen Nieuwerkerk. De laatste wedstrijd tegen Vitesse08 begon de vermoeidheid, maar ook de spanning een rol te spelen. Minimaal een punt was nodig om de finale te spelen. Er werd hard gewerkt. De tegenstander kwam nauwelijks op de helft van Overwetering, maar de bevrijdende treffer wilde maar niet vallen. Tot overmaat van ramp werd een doelpunt afgekeurd. Gelukkig bleef het daarbij en de 0-0 was genoeg voor het halen van de finale.

Daarin mochten ze aantreden tegen Sonderborg uit Denemarken. Een samenwerkende jeugdopleiding van alle verenigingen uit Sonderborg. Al gelijk in de eerste minuut kreeg Overwetering een goede kans, die helaas naast ging. Het spel golfde op en neer, maar halverwege wist Sonderborg de 1-0 te scoren. Overwetering drong vervolgens nog wel aan, maar toen Sonderborg de 2-0 wist te maken was de koek op. Met een tweede plaats op een dergelijk toernooi kan het team terugkijken op een prachtige prestatie! Mooi om te zien dat er voldoende talent aanwezig is in de jeugdopleiding van de club.